fredag 18 november 2011

Vardagsbetraktelser.

Godmorgon! Idag har jag vilodag (vilket jag oftast tycker är skittråkigt men som behövs). Jag ska försöka få lite plugg gjort ikväll med den tid jag har över, men mest bara ta det lugnt och göra ingenting. 

Några saker som jag aldrig reflekterade över innan jag började "mitt nya liv" men som jag tycker är väldigt konstigt nu är:
  • Hissar och rulltrappor. Jag tar alltid de vanliga trapporna nuförtiden - och då är jag den utstickande. Är det inte helt galet att unga, friska människor med ett par välfungerande ben dagligen tar hissar och rulltrappor istället för att använda dem? (benen, alltså)
  • "Eftermiddagsfikat". Det anses helt normalt att äta en kanelbulle eller annan sötsak till mellanmål varje dag. Vad hände med att sötsaker var något som åts på helgen eller på kalas?
  • Festandet. Att gå ut och festa & dricka alkohol, i synnerhet i min åldersgrupp, varje helg är det normala. Jag som av flera anledningar inte dricker alkohol ses på som en alien. Jag tänker skriva mer om det här senare.
  • Inaktivitet som norm. De som tränar sticker ut. Våra kroppar är gjorda för rörelse, när glömdes det bort?

1 kommentar:

  1. Så sant så! Kunde inte hålla med mer. Jag är det där ufot som inte dricker sprit på festerna, som tackar nej till bullen på fikat och som glatt springer uppför trapporna bredvid rulltrappan.

    När blev de fel att ta hand om sin kropp? :)

    sv: Haha, plankan i sig är ingen favorit för mig heller. Men denna varianten gillar jag, man slipper ju vara statisk utan rör sig hela tiden ändå :) Skippa att tvinga ig om du hatar den och hitta de du gillar istället ;)

    SvaraRadera